sâmbătă, 18 aprilie 2009

Jap, jap...

  Invat-o sa zboare dupa ce ai pocnit-o.Jap, jap! Mustele sunt smechereee...Simt aerul si stiu momentul perfect cand sa-si ia zborul. Mi-a ramas in minte ideea si constatarea unui studiu stiintific despre muste citit cu ceva timp in urma.

   Mustele nu au vaz, dar simt presiunea de aer asupra lor si atunci, ca un semnal de alarma isi muta repede locul. Tin minte locatia "gemului" ramas pe marginea fetei de masa. Mi-a placut mult ideea descoperirii vietii mustelor cu ajutorul studiilor. Imi si imaginez un cercetator in timpul procesului de interogare cu o musca.

     O supune la torturi pana stoarce tot din mintea saracutei atrasa de cele mai ciudate combinatii de mirosuri.

     "Scuipa tot! Ai ochi? Ma vezi? Ma auzi? Spune-mi si o sa iti fie mai bine..." si tot asa pana cand musca bazaie in codul Morse, dezvalunindu-si fortat secretele.

      Ciudatenia ei apare odata cu un handicap al acesteia. Nu simte presiunea de aer venita din lateral.De aici s-a descoperit si metoda de prindere "pandeste si pocneste".

     Adica, imi spui tu mie ca o musca chioara simte aerul doar daca vine deasupra ei si nu din parti? 

    Test: Localizeaza o musca , apropie-ti mana de ea si ai grija sa nu fuga. Lasa pumnul usor deschis si apoi muta-ti palma in directia ei cu o viteza mare si brusca.Inchide pumnul cand ajungi in dreptul ei. Merge? 

     Daca nu, te-a fraierit ea sau viteza mainii tale a deplasat aerul deasupra ei.

     Nu stiu ce m-a apucat sa scriu despre muste..poate lipsa de imaginatie...poate vacantele de vara din copilarie petrecute la tara deranjate de aceste fapturi enervante?...sau pentru ca intr-un an mi s-a lipit de par una din benzile alea lipicioase impotriva lor?

     Sa nu fie de pomana tot ce am scris pana acum...macar sa trag o concluzie...

     Pana si fiintele inzestrate cu anumite capacitati deosebite au puncte vulnerabile. (aha..Calcaiul lui Ahile...Aer, din parti - la propriu si la figurat-)

    Exista un plici pentru fiecare :)) ... Mai important este sa ne dezvoltam capacitatile si sa nu ne lasam pocniti...

    Poate data viitoare voi scrie despre cartite... cu fata lor de..cartite ...

    O zi buna si o noapte calda ! 

 PS: Unde stau mustele cand este frig? ca sunt milioane in lume...dorm? ...citesc carti? ...se sinucid la inceputul toamnei? ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu